tiistai 30. syyskuuta 2014

Valmistautumista ekaan kolmen päivän kenttäretkeen!

Tätä blogia ei oo ihan hirveesti tultu viime aikoina kirjoiteltua. Syynä lähinnä se, että olen kotoutunut Launcestoniin ja arki on lähtenyt rullaamaan. Toisin sanoen elämästäni täällä ei ole hirveästi ollut kirjoiteltavaa: se pyörii tällä hetkellä lähinnä opiskelun ja treenaamisen ympärillä, kuten arkeni Suomessakin. Toiseksi, olen panostanut enemmän juoksublogiini. sillä ensi viikon Melbournen maraton on vienyt kaiken huomioni. Kolmanneksi, olen ollut tosi kiireinen koulujuttujen kanssa. Onneksi opiskelu on jo pian ohi.

Toki päiväni kuluvat muutenkin kuin juosten ja opiskellen. Pyöräilen usein kaupunkiin kahville Claudian ja Katrinen kanssa. Joskus käymme elokuvissa tai viinilasillisella. Toisinaan pidämme leffailtoja täällä kamuksella muiden vaihtareiden kanssa. Viikonloppuisin suuntaamme usein kotibileisiin tai yöelämään, viikkoisin silloin tällöin opiskelijabileisiin kampukselle. Kaikki tämä on kuitenkin hyvin samanlaista kuin elämäni Suomessa. Ei siis juurikaan mitään jännittävää mainitsemisen arvoista.

Huomenna saan kuitenkin vähän vaihtelua jokapäiväisiin rutiineihini, kun lähden erään kurssini, "Integrating Outdoor Learning Programs in the Curriculum", kanssa kolmen päivän kenttäretkelle. Ensin suuntaamme Ben Lomondin kansallispuistoon, jossa vietämme yhden yön. Torstaina nostamme kytkintä ja vaihdamme maisemaa Narawntapun kansallispuistoon, muutaman tunnin ajomatkan päähän. Kenttäretkellä jokainen opiskelija demonstroi yhden suunnittelemansa opetustuokion muille ryhmän jäsenille. Lisäksi kartoitetaan, kuinka ulkotiloja voisi käyttää hyväksi opetuksessa pohjaten sen kuitenkin vahvasti opetussuunnitelmaan. Ihan sairaan mielenkiintoinen ja hauska retki varmasti tulossa! Itse aion demonstroida kuvistuokion rannalla, vähän jännittää miten tuo "opetus" sujuu englanniksi, mutta onneksi n. 15 opiskelijan porukkamme on tosi rento ja hauska, ja kurssin vetäjä Allen käynyt jo tutuksi ja turvalliseksi.

Viimeisimmästä retkeilykokemuksestani (koskenlaskureissu) viisastuneena päätin tällä kertaa varautua kylmään (erityisesti yöhön) paremmin kuin edellisellä kerralla. Palelen aina. Niin usein, ettei se ole edes normaalia. Viime kerralla "nukuin" (todellisuudessa torkahtelin yhteensä kahden tunnin verran koko yön aikana) parin millin paksuisella joogamatolla, joka teki yöstä yhtä kärsimystä. Kävin äskön kaupungilla shoppailemassa, ja päätin kerrankin tuhlata rahani johonkin järkevään (kyllä saa äiti olla nyt esikoisestaan ylpeä):




Retkipatja: Ostin kunnon ilmatäytteisen makuualustan, joka mahtuu pieneen tilaan, on pehmeä eikä päästä maasta hohkavaa kylmyyttä yltämään selkään. Tämän saan helposti vietyä mukanani Suomeen ja kiikutettua vaivattomasti kassissa vaikkapa ensi vuoden Talvipäiville!!! Hinta: $129,95 = n. 90 €. Tosin ostin tämän ulkoiluliike Paddy Pallinista, joka yhteistyössä yliopiston kanssa tarjoaa Outdoor Education -opiskelijoille 15% alennuksen - lopullinen hinta siis n. 77€.




Retkikeitin: Paddy Pallinista hankin itselleni myös pienen ja kätevän leirikeittimen, joka sisältää varsinaisen kaasulieden sekä minikattilan ja -paistinpannun. Tämänkin kaiken saa kasattua pieneksi paketiksi ja kuskattua Suomeen - miksei vaikkapa Talvipäiville tätäkin ;) Muitakin käyttökohteita toki löytyy, esimerkiksi patikointiretket. Alennettu hinta n. 45€.




Merino-alusvaatekerrasto: Eräs ystäväni Suomessa antoi shoppailuohjeen Ausseja varten: jos jotain haluaa ostaa, niin ehdottomasti merinovillasta tehtyjä vaatteita. Merinovilla on Australiassa ja Uudessa-Seelannissa asustelevien merinolampaiden villaa, joka on ominaisuuksiltaan ainutlaatuisen optimaalista urheiluvaatteiden valmistamiseen. Merinovillasta tehty alusvaatekerrasto on ohut, mutta lämmin ja mukava. Hinta on tietysti sen mukainen. Kerrasto (ylä- ja alaosa) alennuksella yhteensä n. 80€.

Nämä kaikki siis ulkoiluliikkeestä. Opiskelija-alennuksella loppuhinnasta lähti melkein 40€ ja loppujen lopuksi törsäsin liikkeeseen n. 200€ - joka sentti johonkin hyödylliseen! Tän lisäksi ostin ihan normi tavaratalosta kuumavesipullon, villasukat ja pipon. Ruokakaupasta mukaan tarttui mm. paaaaaljon hedelmiä, taateleita, säilyketölkkejä, teetä, pikakahvia, pussipuuroa ja kuppikeittopusseja. Makuupussi, Uggit ja taskulamppu multa löytyykin jo, ja teltan jaan luokkakaverini Lauran kanssa. Illalliset kokkaillaan myös pienemmissä ryhmissä, joten kunnon ruokaakin on tiedossa. Enköhän siis selviä hengissä, ja toivottavasti myös saa unta tällä kertaa! Kaikkeen on ainakin varauduttu: luokkalaiseni varmaan kuolevat nauruun kun näkevät huomisaamuna, kuinka kannan koko omaisuuteni mukanani kolmen päivän leirille. Huomenna retkeillään, jee!!!

Tunge kaikki nämä + miljoona vaatekerrastoa rinkkaan: helpommin sanottu kuin tehty!

- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti