perjantai 26. syyskuuta 2014

Ihana Accommodation Service!



Tämän blogipostauksen tarkoitus on ylistää UTas Accommodation Serviceä - siis Tasmanian yliopiston opiskelija-asuntopalvelua. Accommodation Service tarjoaa Tasmanian yliopiston opiskelijoille erilaisia asumismuotoja kaikilla kampuksillaan - korkeintaan vajaan sadan metrin päässä opiskelutiloista. Asuminen opiskelija-asunnoissa ei tosin ole omalla mittapuullani mitattuna todellakaan halpaa (n. 480€/kk), mutta vuokrataso täällä on muutenkin korkea.



Takapihani futiskenttä

Täällä Launcestonin Newnhamin kampuksella on neljä eri opiskelija-asuntolaa: Leprena, Kerslake Hall, Investigator Hall ja Newnham Apartments. Kerslake sijaitsee aivan kampuksen keskustassa yliopiston opetustilojen, kahvilan ja kirjaston vieressä, Investigator ja Newnham Apartments siitä 100-200 metrin päässä AMC:n, urheilukentän ja opiskelijaravintola Saltzin vieressä ja Leprena, jossa itse asun, toisella puolella kampusta - kuitenkin vain parinsadan metrin päässä muista asuntoloista. Newnham Apartmentsin asukkaat saavat nauttia yksiöasumisesta, muut asuntolat tarjoavat oman huoneen lisäksi yhteisen kylpyhuoneen ja keittiön, jotka jaetaan asuntolasta riippuen n. 3-10 muun opiskelijan kanssa. Jokaisessa asuntolassa on myös "common room" - kaikkien asukkaiden yhteinen "olohuone" telkkareineen, sohvineen bilis- ja pingispöytineen sekä keittiöineen. Common roomissa kokoonnutaan yleensä viikonloppuiltaisin ennen kaupunkiin suuntaamista. Itse jaan keittiön, olkkarin, kylppärin ja wc-tilat viiden opiskelijan kanssa. Tällainen asumismuoto menettelee viiden kuukauden ajan, mutta kyllä alkaa jo olla ikävä omaa pikku yksiötäni!

Leprena





Vaikka asuminen kampuksella on asumismuotoon nähden kallista (hinta tosin sisältää yleisten tilojen siivouksen, pyykkituvan käytön, kalustetun huoneen, kodinkoneiden käytön sekä sähkön ja veden), olen todella tyytyväinen, että päätin valita Accommodation Servicen. Sen kautta olen päässyt vaivattomasti osaksi yhteisöä. Asuntopalvelu tarjoaa asukkailleen monia erilaisia tapahtumia, retkiä ja harrastuksia - ilmaiseksi! Henkilökunta löytää aina jonkin tekosyyn tarjota meille ilmainen illallinen, järjestää tietokilpailuilta tai pistää pystyyn juhlat. Ja asuntopalvelun henkilökunta on ihan huippua! He oppivat kaikkien vaihtareiden nimet jo ensimmäisellä viikolla (ja näyttävät tuntevan kaikki asukkaat), vaikka kampuksella asuvia opiskelijoita on paljon. Wendy, eräs palvelun työntekijä, kiertelee omistautuneesti joka päivä asuntoloissa varmistamassa, että kaikki on kunnossa, ja tarjoamassa asukkaille suklaapatukoita, karkkipusseja tai hedelmiä. Muutkin työntekijät tulevat usein vaan "hengailemaan" kanssamme common roomiin - saattavat pelata erän biljardia tai kerätä tyhjiä kaljapulloja roskikseen - ja sitten jatkavat kierrostaan. Henkilökunnan asenne asukkaita kohtaan on rento ja lämmin - ikään kuin olisimme kaikki yhtä suurta perhettä.



Common roomin tunnelmia



Järjestämme usein yhteisiä illallisia asuntolatovereideni kanssa
 









Yllätin naapurini korvapuusteilla!
"Multicultural Trivia Night" -tietokilpailuillassa oli tarjolla jälleen ilmainen lounas ja paljon ilmaisia herkkuja kaikille vähänkään oikein vastanneille. Ja kysymyksiä toki myös Suomesta ja muiden vaihtareiden kotimaista!



Omasta mielestäni ylivoimaisesti parasta on asuntopalvelun järjestämä "urheiluliiga". Kampuksellamme on kuusi suunnilleen asuinrakennuksen mukaan muodostunutta joukkuetta, jotka ottavat mittaa toisistaan joka tiistai erilaisten urheilulajien merkeissä. Näin muodostuu pienimuotoinen "Accommodation Service Sports Cup", jossa joka kierrokselta merkitään ylös tulokset, ja koko "kauden" voittajajoukkueelle on luvassa palkinto. Pelailu tosin on todella rentoa ja leikkimielistä - ja säännöt sen mukaisia. Olen näiden viikkojen aikana osallistunut mm. futsaliin, lentopalloon, krikettiin, käsipalloon ja ultimateen - parin viikon päästä saatamme pelata jopa suomalaista pesistä!! Pääsin edustamaan joukkuettani "Here for Beer":ia edellisen kauden viimeisiin peleihin. Hävisimme finaalin, mutta onneksi hopeajoukkuekin palkittiin pelipaidoilla ja opiskelijaravintola Saltzin ilmaisilla ateriakupongeilla. Nyt uusi kausi on taas pyörähtänyt käyntiin ja tällä kertaa Here for Beer ei ole ihan siellä kärkikahinoissa. No, aina ei voi voittaa ;)

Tämä joukkue toi hopean Leprenaan! 

Accommodation Service järjestää myös yhteisen aamulenkin varhain joka tiistaiaamu

Viime viikonloppuna Hobartin kampuksella järjestettiin "Accommodation Service Community Cup" - turnaus, jossa pelattiin verkkopalloa, futsalia, korista ja polttopalloa, ja johon oli mahdollista ilmoittaa oma joukkueensa. Meitä lähti täältä Launcestonista n. 20 asukkaan ryhmä innokkaita urheilijoita. Jälleen kerran Accommodation Service sponssasi koko reissun matkakuluineen ja ruokineen. Huikea päivä!


Launcestonin kirjava monikulttuurinen joukkue!

Kaiken tämän lisäksi Accommodation Service tarjoaa asukkailleen ilmaista tuutorointia ja apua opiskeluun, opiskelijahintaisen ruuan sekä joustavat vuokranmaksupäivät. En ole ikinä asunut HOASilla, mutta veikkaan, ettei meno siellä ole ihan yhtä rentoa. Voin toki olla väärässä ;)

Suosittelen lämpimästi kampuksella asumista kaikille, jotka lähtevät vaihtoon! Suomessa ei pääse yhtä helposti osaksi tällaista yhteisöä :)

Opiskelijaravintola Saltz



- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti