torstai 6. marraskuuta 2014

Teaching and Learning in the Outdoors -kenttäretki!

Retkeä retken perään, ja kuuden esseen deadlinepäivät samalla viikolla. Ei ihme, etten ole ehtinyt näistä retkistä vielä kirjoittamaan. Seuraavasta kenttäretkestä kerronkin siis vähän lyhyemmin ja panostan sanojen sijaan kuviin :)

Seuraava retkeni oli siis kurssin "Teaching and Learning in the Outdoors" kanssa tehty kolmen päivän kenttäretki Narawntapun kansallispuistoon, joka oli jo edellisellä retkellä tullut itselleni tutuksi. Tämän kurssin aikana olimme suunnitelleet leirin aktiviteetteineen PCYC:n nuorille. Kurssilla oli vain 7 opiskelijaa, joten jaoimme kolmen päivän suunnittelut opiskelijoiden kesken niin, että yksi pari oli aina vastuussa yhden päivän ohjelmasta sekä muusta suunnittelusta. Itse olin kolmantena Michaelin ja Benin ryhmässä, ja meidän vastuullamme oli toinen päivä sekä koko leirin "Safety and Risk Management Planin" - turvallisuussuunnitelman - laatiminen. Monen tunnin suunnittelut ja turvallisuusseikkojen pähkäilyt olikin leiriä varten tehtynä, joten oli kiva päästä vihdoinkin toteuttamaan kaikki suunnitelmat käytännössä.

PCYC (Police Citizen Youth Club) on hyväntekeväisyysjärjestö, joka järjestää erilaisia aktiviteetteja, kerhoja ja kursseja kaikille yhteisön jäsenille, mutta erityisesti (huono-osaisille) nuorille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta tai joutua pahoille teille. Usein näillä nuorilla on jo rikollistaustaa tai heidät on erotettu koulusta tms. Näiden nuorten kanssa toimiminen tietysti hieman pelotti itseäni etukäteen: etenkin, kun en ole hirveästi teini-ikäisten kanssa ennen työskennellyt. Huoleni osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä tulin poikien kanssa toimeen erinomaisesti! Mahtavia tyyppejä, ei voi muuta sanoa. Leirille tosin osallistuikin vain neljä nuorta, sillä jopa kuusi nuorukaista perui osallistumisensa viime hetkillä. Eipä tuo tosin haitannut, sillä ryhmästämme muodostui tosi tiivis ja läheinen - oikeastaan unohdin kokonaan olevani "opettajan" roolissa.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kerronkin leirin kulusta kuvien muodossa:


Leiri alkoi yhteisellä ryhmäaktiviteetilla: pöydän rakentamisella

Rannalle mentiin pelaamaan rugbya ja futista

Oma pikkuinen asumukseni :)

Ekana iltana harjoiteltiin trangian käyttöä







Pimeän tullen Narawntapu kuhisi villieläimiä, joita piti hätistellä pois ruokien kimpusta.

Leirin ekalle illalle osui sattumalta "lunar eclipse" - eräänlainen kuunpimennys, jolloin kuu muuttuu verenpunaiseksi. Sitä sitten ihasteltiin yhdessä. Harmi vaan, ettei kamerani saanut ikuistettua tuota näkyä :/

Seuraavan päivän ohjelma rakentui kuuden tunnin vaellusretken ympärille





Pysähdyimme Copper Covelle lounaalle



"Flags"


3D-kartan rakentamista hiekasta

Toisena iltana trangia-taitoja sovellettiin MasterChef-haasteessa






Leirin viimeisenä päivänä ohjelmassa oli Amyn suunnittelema mahtava Amazing Race, johon opiskelijatkin pääsivät ottamaan osaa. Ennen paluuta Launcestoniin itsereflektio- ja palautetuokion aikana meinasi kyllä tulla tippa linssiin kun tajusin, että nyt on sitten opiskelut Tasmaniassa periaatteessa paria esseetä ja yhtä tenttiä vaille purkissa. Leiri, jota oli suunniteltu heinäkuusta asti, oli nyt pidetty. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Koko leirin suunnittelu ja ennen kaikkea sen pitäminen opetti taas paljon asioita opettamisesta ja ohjaamisesta - leiritaitoja unohtamatta. Näitä tyyppejä tulee ikävä ja tätäkin leiriä tulen kyllä varmasti muistelemaan lämmöllä pitkään :)

- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti