sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pari päivää Aucklandissa

Heipsan!


Kymmenen päivän Tasmania-retkestä riittää kerrottavaa ja kuvia - paljon!!! Tällä hetkellä en kuitenkaan pysty siitä kertomaan, sillä internet-yhteyteni ja aikani on rajallinen. Kirjoitan koko matkakertomuksen huikeine kuvineen myöhemmin, mutta nyt kerron hieman reaaliaikaisia tunnelmiani Aucklandista!



Saavuin tänne eilen aamukuuden aikaan. Lentoni lähti Melbournesta yöllä ja kesti vain muutaman tunnin. Hostellin (Auckland Kiwi International Hotel - oma huone ja jaettu kylppäri alle 40 €/yö) check in oli vasta klo 14, joten sitä väsyneenä 1,5 tunnin yöunien jälkeen odotellessa pyörin lähinnä kaupungin kahviloissa ja pikaruokaloissa metsästämässä ilmaista internetiä. Ja katsoen Hobitti- ja Taru Sormusten Herrasta -leffoja tabletiltani - virittäytyen kunnolla Uuden-Seelannin tunnelmaan :) Aikamoista sinnittelyä tuo 8 tunnin odotus oli, mutten ollut ainut: useat reppureissaajat olivat päättäneet ottaa torkut mäkkärin sohvalla. Mäkkärin työntekijät näyttivät olevan tottuneita tähän eivätkä edes häätäneet väsyneitä reissaajia pois vaan antoivat heidän nukkua rauhassa. Kun viimein pääsin huoneeseeni, uni tuli harvinaisen nopeasti! Onneksi päätin varata oman huoneen yhteismajoituksen sijaan, sillä päikkärit omassa rauhassa olivat kullanarvoiset.

Nukuin huoneessani muutaman tunnin päikkärit ja lähdin lenkille tutustumaan tarkemmin Aucklandiin. Tykkään juosta uusissa kaupungeissa: mielestäni se on paras tapa tutustua uuteen ympäristöön. Aika ja matka taittuu myös tosi nopeasti, kun on paljon ihmeteltävää. Aivan Aucklandin keskustan tuntumassa oli paljon kivoja puistoalueita, joissa kelpasi juoksennella!

Muutama sana Aucklandista yleisesti: kaupunki sinänsä on kaunis ja keskusta simppeli, mutta ihan hirveästi kodittomia puliukkoja täällä kyllä liikkuu. Ihan eri meininki sen suhteen kuin esim. Melbournessa. Ehkä juuri puliukkojen takia minulle tuli kaupungista vähän likainen kuva. Vehreät puistoalueet tosin kaunistavat tätä kuvaa hieman. Toinen huomio on reppureissaajat. Uusi-Seelanti on yksi maailman suosituimmista turistikohteista ja erityisesti reppureissaajien ja retkeilijöiden mieleen. Sen kyllä huomaa. Katukuvassa ei voi olla huomaamatta turisteja rinkkoineen ja reppuineen. Backpackers-hostelleja löytyy joka nurkan takaa. Ruokakaupat ovat panostaneet ready to go -tyyppisiin valmisannoksiin ja leiriruokaan. Hobitti-elokuvaan liittyviä patsaita ja mainoksia on ripoteltu ympäri kaupunkia. Pikaruokaloita ja kahviloita on pilvin pimein. Turisteja houkuttelevat matkailumainokset esittelevät seikkailuja ja elämyksiä. Ilmaisia wifi-spotteja mainostetaan paljon, ja ihmiset (itseni mukaanlukien) viettävät tunteja kahviloissa vain saadakseen ilmaisen nettiyhteyden läppäriinsä, tablettiinsa tai kännykkäänsä. Yksin en siis todellakaan rinkkani kanssa ole!




Kello tulee täällä 12. Olen aamukahvilla mäkkärissä kirjoittamassa tätä postausta. Pian lähden ostamaan telttaa ja muita leiritarvikkeita, sillä 4-5 tunnin päästä jätän Aucklandin taakseni ja suuntaan kohti etelää. Löysin Backpackers New Zealand -facebook-ryhmästä tytön, joka etsi matkaseuraa. Hänen kanssaan on nyt tarkoituksena lähteä parin viikon roadtripille ympäri pohjois- ja eteläsaarta. Auto on vuokrattu, summittainen reitti suunniteltu ja osa leirintäpaikoista tsekattu. Tarvitsemme enää teltan, leiriruokaa ja mahdollisesti muita matkatovereita. FB-ryhmässä monet havittelevat kyytejä kaupunkien välille, joten niitä tulemme ainakin tarjoamaan. Odotukset tulevaa retkeä kohtaan ovat korkealla, ja parasta on, että myös Tifany on TSH-fani - huominen matkakohteemme onkin Hobitton: TSH-elokuvien Konnun kuvauspaikka. Looking forward to that :)

Saa nyt nähdä, kuinka paljon ehdin reissun aikana kirjoittamaan. Kuvia ja tunnelmia tiedossa viimeistään sen jälkeen!

- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti