keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Lomaviikko Fidzillä



Moni saattaa ajatella, että koko Australian vaihtoni on yhtä lomaa. Olen kuitenkin elänyt täällä enimmäkseen samanlaista arkea kuin Suomessakin: opiskelijabudjetilla on menty ja kouluhommia painettu. Stressaavien viikkojen, monien pitkien esseiden deadlinepäivien sekä etenkin usean viikon juoksutreenin ja Melbournen maratonin jälkeen kaipasinkin jo todella kipeästi lomaa. Haaveissani oli jo pitkään ollut ihan kunnon rentoutumisloma, jonka aikana ei tarvitsisi stressata yhtään mistään. Matiaksellakin oli sopivasti kausi ohi ja olimme molemmat todellakin loman tarpeessa, kun hän saapui tänne. Olimme pari kuukautta sitten vähän extempore-tyyliin päättäneet lähtevämme Fidzille ja varanneet lennot ja hotellit tuosta vaan yhdessä hujauksessa.

Melbournen jälkeen palasimme muutamaksi päiväksi Launcestoniin viimeisten koulujuttujeni takia. Oli ihan kiva myös esitellä Matiakselle uusia kotikulmiani :) neljä päivää Tasmaniassa hurahti ohi nopeasti, ja pian olimmekin taas lentämässä kohti Melbournea. Melbournessa vietimme yhden yön Best Western -hotellissa lentokentän lähettyvillä (Suosittelen oikein lämpimästi! Palveluihin sisältyi mm. ilmainen lentokenttäkuljetus 24/7), josta suuntasimme aikaisin seuraavana aamuna takaisin lentokentälle: matka kohti paratiisia voi vihdoinkin alkaa!





Yleensä suunnittelen reissuni etukäteen todella tarkkaan takaakseni halvimmat hinnat ja parhaat elämykset. Fidzin matkaa en ollut ehtinyt suunnitella lainkaan. En tiennyt yhtään, mitä tehdä, minne mennä ja millä kulkea. Tämä kostautui muutamaan otteeseen, kun jouduimme ottaa 10 kertaa kalliimman taksin naurettavan halvan bussin sijaan ja kun koko loman aikana emme juurikaan muuta tehneet kuin rentoutuneet vaikka kaikenlaisia seikkailuaktiviteetteja ja elämyksiä olisi ollut tarjolla. Toisaalta vietimme saarella vain 6 päivää emmekä halunneet ahtaa niitä täyteen ohjelmaa, sillä reissun päätarkoitus oli rentoutuminen ja löysäily.






Hotellimme, Tambua Sands Beach Resort, sijaitsi Fidzin lounaisrannikolla 2-3 tunnin ajomatkan päässä Nadin lentokentältä. Valitsin hotellin halvan hinnan (36€/yö) ja hyvien asiakaspalautteiden takia. Tambua Sands oli pieni lomakohde yksityisellä rannalla aivan Fidzin "ykköstien" varrella. Hotellihuoneet olivat pieniä yksityisiä mökkejä: meillä oli siis käytössämme kokonainen omaa asuntoani suurempi mökki. Kyseessä ei tosiaan ollut mikään luksushotelli, joten siisti ja iso hotelli"huone" oli ehdottomasti positiivinen yllätys.





Lomastamme ei ole juurikaan mitään jännittävää kerrottavaa. Lähinnä makoilimme uskomattoman kauniilla hiekkarannalla tai riippumatossa, söimme paljon hedelmiä ja joimme hotellin drinkkejä: kunnon rentoutumista siis! Vierailimme pari kertaa myös paikallisessa Sigatokan "kaupungissa"(= kylässä), jossa ruoka oli huomattavasti halvempaa kuin hotellilla. Kerran kävimme pikku lenkillä paikallisessa pikkuruisessa kylässä - se olikin ainut urheilusuorituksemme koko matkan aikana.


Sigatoka

Kuusi päivää paratiisissa vierähti nopeasti, ja pian olimmekin jo takaisin Melbournessa, jossa vietimme taas yhden yön kunnes Matiaksen oli aika palata Suomeen ja minun takaisin Tasmaniaan. Eron hetki oli taas hirveä: vihaan hyvästejä. Tiesin kuitenkin, että loppuaikani maailman tällä puolella tulee olemaan täynnä reissaamista ja seikkailuja ympäri Oseaniaa. Pari kuukautta menee siis nopeasti :)





Matkalla tuli kyllä akut ladattua täyteen. Eikä haittaa yhtään, vaikkei se Fidzin lämpö ihan 30 asteeseen yltänytkään (reissumme osui "sadekaudeksi", joten lämpötilat pysyttelivät päivisin 25 ja öisin 20 asteen tuntumassa, mutta onneksi pilvisiä päiviä oli vain muutama). Fidzi oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, johon tuskin Suomesta tulee ikinä lähdettyä. Jos joskus sinne palaan, niin todennäköisesti jostain Oseaniasta käsin. Reissun jälkeen riitti taas energiaa keskittyä viimeiseen kokeeseen (joka on nyt siis ohi!!!) ennen koulun päättymistä ja uuden seikkailun alkamista :)


- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti