maanantai 25. elokuuta 2014

Leirin suunnittelua Narawntapun kansallispuistossa: opiskelua parhaimmillaan!

Moikka moi!


Opiskelu vie tällä hetkellä ison osan ajastani: nyt on käynnissä viimeinen viikko ennen väliviikkoa, joten tähän viikkoon on tietenkin tungettu kolmen esseen deadlinepäivät. No, ei se mitään, oon ihan hyvin aikataulussa niiden kanssa. Blogin pitäminen on vaan jäänyt harmittavan vähälle huomiolle. Nyt kuitenkin päivitän tälleen aika nopeasti vähän kuulumisia viime viikolta.

Yhdellä kurssillani, "Teaching and learning in the outdoors", suunnittelemme ja toteutamme kolmen päivän leirin n. kymmenelle teini-ikäiselle, jotka ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta tai joutua huonoille teille. Kerron tästä kurssista, projektista ja näistä nuorista vielä lisää myöhemmin, mutta tämän postauksen tarkoituksena on ilmaista innostukseni tulevaa leiriä kohtaan!!

Torstaina kävimme kenttäretkellä Narawntapun kansallispuistossa tutustumassa tulevaan leiriympäristöön. Retki kesti koko päivän ja antoi kyllä ihan törkeesti motivaatiota leirin suunnittelua kohtaan. Narawntapu sijaitsee n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Launcestonista. Tällä kurssilla meillä on mukava pieni seitsemän hengen tiivis porukka, joten hurautimme tila-autolla Narawntapuun varhain torstaiaamuna.

Narawntapu on iso kansallispuisto täynnä erilaisia mahdollisuuksia, joita voi hyödyntää opetuksessa: löytyy vaellus- ja patikointireittejä, korkeita vuoria/kukkuloita huikeine näköaloineen, leirintäpaikkoja, monen kilometrin pituinen valkohiekkainen uimaranta, järvi, meri, lintutorni ja vaikka mitä. Taidankin kirjoittamisen sijaan antaa kuvien puhua puolestaan ja esitellä teille tätä ihanaa leiripaikkaa!





Tänne pistetään pystyyn leiri!



Ihana ranta, puhdas vesi ja pehmeä hiekka




Vauvakäärme jaiks!!

Lounas rannalla!







Wallabit pomppi kesyinä luonnossa




Näkymä Archers Knobilta




Vompatitkin tallustelivat ympäri puistoa ihmisistä välittämättä

Odotan tota leiriä kyllä niin kovin! Oon tosi innoissani tästä kurssista :)

- Katju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti